Dutch / Nederlands - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content
De gemeenteraad van Lingewaard heeft ingestemd met de startnotitie crematorium. Daardoor is een kleinschalig crematorium – tot 800 crematies per jaar– mogelijk. Met dat besluit is de weg vrij gemaakt voor uitvaartondernemers om met een plan te komen. In principe mag overal in Lingewaard gebouwd worden, al zijn er wel voorwaarden. Er moet een eigen parkeerterrein bij het crematorium zijn en de afwikkeling van de verkeersstromen moet goed kunnen worden geregeld.
de Gelderlander | 20/12/2011
Het was gistermiddag druk in het compleet vernieuwde crematorium Zoomstede. Tijdens de open middag kon iedereen zien wat er na de grote verbouwing allemaal veranderd was. Vooral de grote, compleet nieuwe aula, maakte veel indruk. Met zevenhonderd zitplaatsen en met ondersteuning van een video- en tv-systeem kunnen daar volgens een voorlichter ruim duizend mensen een rouwdienst bijwonen. "Dit lijkt wel een theater, misschien kan deze ruimte ook voor andere doeleinden gebruikt worden", merkte een bezoeker op.
BN de Stem | 20/12/2011
De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de ontsluiting van Yarden begraafplaats en crematorium Beukenhof direct op de Burgemeester van Haarenlaan te realiseren. Op 20 december vond de opening van deze nieuwe ingang plaats. Vanaf dat moment is de ingang aan de Laan van Spieringshoek gesloten. Opening nieuwe entree Beukenhof De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de ontsluiting van Beukenhof direct op de Burgemeester van Haarenlaan te realiseren.
Dichtbij | 17/12/2011
In nog geen zeventig werkdagen wisten ze de verbouwing te realiseren. Met zo min mogelijk overlast voor nabestaanden die afscheid namen van overledenen. Gisteren was het na negen maanden zo ver. Zoomstede, het crematorium van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede, heropende zijn compleet vernieuwde en gemoderniseerde crematorium in Bergen op Zoom.
BN de Stem | 17/12/2011
In crematorium Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven heeft rond een uur vrijdagmiddag korte tijd brand gewoed. Op dat moment stond een crematiedienst op het punt van beginnen. Het crematorium moest in verband hiermee korte tijd worden ontruimd. De dienst werd met een kleine vertraging hervat.
Eindhovens Dagblad | 10/12/2011
Net als begin vorig jaar is het ook nu de stichting Rest in Nature die plannen heeft voor een natuurbegraafplaats (waarbij de overledene in de natuur wordt begraven) bij het crematorium in Heeze. De gemeente wilde dinsdagavond nog niet zeggen dat deze stichting achter de plannen zit. Dat die plannen vorig jaar zijn afgeketst, komt volgens René Poll die bij de stichting uit Boxtel werkt, doordat er andere prioriteiten waren. "In verschillende gemeenten hebben we plannen voor natuurgraven ingediend", zegt Poll.
Eindhovens Dagblad | 9/12/2011
Er wordt opnieuw gekeken naar de mogelijkheden om een natuurbegraafplaats in te richten bij het crematorium in Heeze. Eerdere plannen hiervoor kestsen af. Ook in Nederweert ligt een initiatief voor een natuurbegraafplaats. Begin 2010 lagen er ook al plannen om bij het Heezer crematorium natuurgraven te creëren. Deze zijn gepresenteerd aan de gemeenteraad maar kregen daarna geen vervolg.
Eindhovens Dagblad | 8/12/2011
Crematorium Rotterdam Hofwijk was het eerste crematorium in Nederland dat het mogelijk maakt, om op grote schaal, online crematiediensten bij te wonen. Crematorium Rotterdam Hofwijk maakt gebruik van het LiveUitvaart.nl webcast systeem en neemt hiermee iedere uitvaartdienst kosteloos op. Nabestaanden bepalen vervolgens zelf of de dienst wel of niet geactiveerd- en dus bekeken kan worden. 62% van de Nabestaanden die op de hoogte worden gesteld, maken gebruik van de mogelijkheid om live of achteraf de crematiedienst via het internet te kunnen bekijken. Per dienst zijn er gemiddeld 15 kijkers, waarvan het merendeel achteraf de dienst terugkijkt.
Flevocourant | 8/12/2011
In het Verenigd Koninkrijk hebben ze een wel heel bijzondere manier gevonden om duurzaam energie op te wekken: energiegeneratie uit stoffelijke overschotten. In het Durham crematorium willen ze de warmte die vrijkomt bij het crematieproces inzetten om turbines te laten draaien die het crematorium van energie kunnen voorzien. Verbranding Het crematorium wil naast haar twee verbrandingsovens turbines plaatsen om elektriciteit te genereren uit de warmte die vrijkomt bij de verbranding van stoffelijke overschotten.
BNR | 5/12/2011
Op de gemeenteraad kwam opnieuw het dossier van het Aalster crematorium ter sprake. Raadslid Karim Van Overmeiren merkte op dat Open VLD, ondanks de consesus in het schepencollege, toch pleit voor de Hoezekouter als locatie voor het crematorium. In het huidige dossier staat de Siesegemkouter als locatie aangeduidt. Ook Frits Meulewaeter van vzw "Bescherm de Hoezekouter" reageert nu op de mededeling dat de Open VLD de locatie van het crematorium opnieuw wil localiseren op de Hoezekouter. Vzw "Bescherm de Hoezekouter" zet zich al 15 jaar in voor een groene Hoezekouter als één van de laatste groene longen in de stad. Juridisch is een crematorium op de Hoezekouter onmogelijk, stelt de vzw.
Radio Katanga | 2/12/2011
Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content